top of page

Ontwikkeling en online voorlichting Minor Moderne Media (2018) Faculteit Educatie Hogeschool Leiden

Voor de Faculteit Educatie heb ik diverse online leerpaden ontworpen en bied ik instructievideo's aan via specifieke playlists op mijn YouTube-kanaal.

categories

Een interdisciplinaire voorstelling waarbij de spanning tussen een fysieke en virtuele identiteit werd onderzocht in muziek, dans en videoprojectie. Voor deze voorstelling heb ik het concept bedacht, de videobeelden ontworpen en de projecties aangestuurd. De dans performance vond plaats in een bunker met rondom projecties.

Een educatief filmproject gestart in 2010 voor en door jongeren, gesubsidieerd door de gemeente Haarlem, om mediawijsheid bij jongeren te stimuleren. In deze korte film is een artistieke vertaling gemaakt van opmerkelijk gedrag naar vervreemdende situaties in een 'online realiteit'. Voor dit project heb ik het concept bedacht, de regie gedaan en uiteindelijk de montage en nabewerking verzorgd.

Beeldcultuur

Een fotografie-opdracht op de Pabo waarbij studenten in groepsverband bekende beelden uit de kunsthistorie op vorm en inhoud onderzoeken en vanuit de juiste context vertalen naar hedendaagse varianten. Hun beelden zijn gemaakt met een green screen app en nabewerkt in PS Touch.

Een musicalvoorstelling over Velsen ter ere van de jubilerende Stadsschouwburg Velsen. Voor deze voorstelling heb ik zo'n 40 interactieve video's en achtergrondprojecties ontworpen; een mix van live video, animatie, greenscreen en photoshop. Uitgevoerd en een week vertoond in een uitverkochte Stadsschouwburg Velsen. 

Een experimenteel onderzoek naar de mogelijke integratie van drama en videoprojectie, waarbij beide disciplines elkaar beeldend versterken. AtTension toont de innerlijke spanning voor aanvang van een presentatie d.m.v. live video-capture en projecties op het lichaam. Voor deze live performance heb ik het concept bedacht en de videoprojecties verzorgd.

Modern selfie

Een fotografie-opdracht op de Pabo waarbij studenten worden uitgedaagd te werken van fotorealistisch naar abstract op basis van beeldaspecten in Photoshop. Deze resultaten zijn onder mijn begeleiding in anderhalf uur tijd tot stand gekomen, zonder voorkennis op het gebied van digitale beeldbewerking van de student. 

Nieuwe Kruisstraat 24AR

2011 RP  Haarlem

info[AT]vrijlansier.nl

023-785 16 00

Video Production // Teacher Art & Media

After Effects // Illustrator // PS // MiMoLive // Modul8 // Screenflow & more

Bekijk meer projecten op mijn website:
www.vrijlansier.nl

REC

Bedankt voor uw bericht!

bottom of page